En fast følgesvend gennem skolelivets skiftende tider

 

Bag fotolinsen siden 1948

De færreste ved nok, at en af Nordens første skolefotovirksomheder poppede op i Studiestræde for mere end 70 år siden. Her midt i det indre København var ægte- og makkerparret Hr. og Fru Kieldsen i 1948 i færd med at lægge fundamentet til det, vi i dag kender som Dansk Skolefoto.

I en lille, københavnsk lejlighed blev der altså for syv årtier siden eksperimenteret med fotolinser, fremkaldervæsker og perspektiv. Og ikke blot det detaljeorienterede fotoperspektiv – også det store, brede forretningsperspektiv. For Hr. og Fru Kieldsen havde en ukuelig passion for skolefotografiet – og en urokkelig vilje til at drive den vidt. 

Og den dedikerede duo har i den grad drevet værket fremad. I dag er Dansk Skolefoto en anerkendt, velkendt og respekteret virksomhed med mere end 30 trofaste medarbejdere.

 

Fra Beatles-hår til Beverly Hills-krøller

Hvor mange smil, der gennem tiden er blevet sendt i vores retning i landets mange skolegårde, har vi ikke tal på. Men vi ved, at det er blevet til mange millioner, når vi gennem generationer har portrætteret danske skolebørn.  

Og det klassiske klassebillede har vi i Dansk Skolefoto altid sat en ære i at værne om og give lidt ekstra kærlighed. Og vi har gjort os umage for at bevare den genkendelige ramme om det, selvom tiderne skifter.

Vi var med, da 50’erne bød på vandkæmmede lokker og stivede skjorter. Vi var at finde bag linsen, da 60’erne dømte Beatles-hår over hele rækken. Vi var på pletten, da 70’ernes flippede folkeskolelærere insisterede på at bringe piben med på årets skolefoto. Og vi stod trofast klar med kamera, da 90’erne dømte Beverly Hills-permanenten for højeste mode blandt skolens teenagepiger.

Selvom motivet løbende har ændret sig, og frisurerne har taget mange former i takt med tidernes skiften, har vi været en troværdig og tilbagevendende portrættør af skolelivet og elevernes udvikling. 

 

Et fotografi i øjenhøjde - fra børnehave til studentereksamen

Gennem alle årtier har vi samvittighedsfuldt og stabilt stået på den plads, som vi tillidsfuldt er blevet tildelt. Ja faktisk følger vi børnene lige fra børnehavens leg i sandkassen til studenterhuen bliver sat på som skoletidens sidste triumf.  

Og vi møder børnene og de unge i øjenhøjde, uanset hvilken livsfase de befinder sig i. Det er nok noget af det, der kendetegner os mest af alt. At vi aldrig går på kompromis med den gode kontakt til det menneske, vi har til opgave at portrættere på bedst mulige vis. 

Vi formår at tale ind i den enkeltes virkelighed og at vise respekt for den. For vi ved, at den gode og trygge oplevelse frembringer de bedste smil.

 

Pålidelig frem for poppet

Vi har altid kendt vores plads og privilegium – og vi har gjort en dyd ud af at være skolernes pålidelige samarbejdspartner. Uden det store postyr og uden at gøre et større væsen af os. Effektivt og professionelt har vi løst vores opgave til ug med kryds og slange. Det kræver det nemlig, når man er et landets førende skolefotografer, som vores navn mere end antyder. 

Lunefulde modediller og flygtige trends har aldrig fået os til at tabe fokus. Vi har holdt ved det klassiske portræt som vores fornemmeste opgave og leverance. Det betyder dog ikke, at vi har glemt at følge med tiden. Nej tværtimod. Vi har altid været progressive og været klar til at tilpasse os tidens krav. Med koncepter og teknologisk udvikling, der matcher nutiden og fremtidens forventninger til os.

 

En fotografisk følgesvend i førersædet

Måske man bedst af alt kan betragte os som hele landets fotografiske følgesvend. Vi er stolte over at være et stabilt sandhedsvidne til skolelivet, sådan som det folder sig ud. Og af at dokumentere det år efter år – ja, årti efter årti.  

Og nok er vi klassiske, men kedelige og konforme bliver vi aldrig. Med vores velfungerende produktionsapparat bevæger vi os på den helt store skala. Vores volumen og kapacitet er vores store konkurrencefordel. En fordel, der giver os mandat til at betragte os selv som bannerfører og terrænmarkør for hele kategorien i Danmark. 

En fordel, der forpligter på den lange bane, hvor vi fortsat skal dokumentere og støtte skolelivet – til fordel for børn i alle faser og aldre.

Kontakt os på:
+45 44 37 37 37
info@danskskolefoto.dk

Telefontider: Mandag til torsdag: 10-12 og 13-15, Fredag 10-13

Dansk Skolefoto - Industrivej 21 2.sal - 4000 Roskilde - Privatlivspolitik - Handelsbetingelser